Nahrávání dokladů do Tymbe aneb co potřebuješ pro přihlášení směny

Běžně by tě hnali do nějakých kanclů přes celé město. Ne tak s Tymbe. U nás všechny potřebné doklady nahraješ pohodlně přes appku. Je to tak snadné, že se tomu ani nechce věřit. 😊 Pokud s námi chceš jít na brigádu, tak po tobě potřebujeme dodat nějaké ty doklady. Až pak budeš moct na směnu vyrazit. Co a jak teda?

01. 03. 2024

Doklady do Tymbe? Brnkačka s mobilem v ruce

Pokud čteš tenhle článek, tak v první řadě gratulujeme, protože jsi určitě dokončil registraci. A jsi o krok blíž k získání super brigády přes Tymbe! Než se ale budeš moct přihlásit na svou první směnu, je potřeba nám dodat nějaké doklady. Abychom věděli, že ten, kdo s námi jde na brigádu jsi fakt ty. Všechny doklady do Tymbe nahráváš ve svém profilu (po kliknutí na tvé iniciály vlevo nahoře) v sekci "Moje doklady". Doklady obvykle schvalujeme v řádu hodin, nejdéle do 24 hodin od nahrání. Pokud to ale hodně hoří, ozvi se nám na chat, doklad ti můžeme schválit přednostně.

A bez jakých dokladů se neobejdeme?

Jedna (občanka) za všechny, všechny za jednu

Ten, bez kterého se prostě nepohneme z místa, je Občanský průkaz (OP). Tady je potřeba zmínit, že musí být z OBOU stran, protože má dvě strany, nemůžeš k němu přistupovat jako k oblečení na home office (nahoře košile, dole trenýrky). Občanku fakt potřebujeme z obou stran. Teď si možná říkáš: „Ale ja nie som Čech, bude mi stačiť slovenský?“ A my říkáme: „Jasně!“. Pokud jsi z kterékoliv země EU, stačí ti tvůj vlastní OP nebo ID. Pokud ale pocházíš ze země mimo EU, budeme od tebe potřebovat vízum/povolení k pobytu, takže na to mysli! A pokud se tě tohle týká, nachystali jsme stránku přímo pro tebe o tom, jaký doklad ti můžeme schválit a jaký naopak ne -> Jaké doklady jako cizinec potřebuješ, když chceš s Tymbe na brigádu?

Kartička od pojišťovny má v Tymbe taky svoje místo

A protože mušketýr taky nebyl jen jeden, dalším dokladem, který po tobě potřebujeme, je kartička pojištěnce nebo její náhradní verze (A4 papír). Tady to musí být česká kartička, vydaná jednou z českých zdravotních pojišťoven, jiné nemůžeme přijmout.

Kartičku pojištěnce potřebuješ pro všechny brigády na DPČ a od 1.7.2024 nově i pro všechny brigády na DPP. Takže si ji tam nahraj rovnou zároveň s občankou a máš vystaráno. 😉 Víc o tom, proč ji potřebujeme a jak to funguje, si můžeš přečíst ve článku Kartička pojištěnce.

Jak si ji nahrát na profil

Stejně jako u OP, i kartičku nahráváš v appce ve svém profilu v sekci "Moje doklady". Při vyplňování se tě budeme ptát na kód pojišťovny. Pokud by sis byl kódem pojišťovny nejistý, klidně tam napiš "1234". My to při schvalování zkontrolujeme a případně opravíme.

Pokud nemáš ani jeden z dokladů (třeba protože jsi cizinec), vůbec to nevadí. Stačí, když nahraješ průkaz, který vlastníš (kartičku pojištěnce ze své země EU nebo kartičku komplexního pojištění cizinců pokud nejsi občanem země EU) a na chatu nám pak jen potvrdíš, že při překročení výdělku 4 000 Kč tě můžeme automaticky přihlásit na českou Všeobecnou zdravotní pojišťovnu. S tímto souhlasem ti doklad schválíme a hurá na brigádu.

Další doklady, které se vyplatí mít nahrané

Dokladů, které nám můžeš (ale nemusíš) dodat, je víc. Hodí se třeba tyhle:

  • Potvrzení o studiu – ISIC nebereme. Potřebujeme papírové potvrzení o studiu, které ti vydá škola. Nebude se tě díky němu týkat alokace kvůli minimálnímu vyměřovacímu doplatku na zdravotním pojištění.
  • Doklad o ukončeném vzdělání – Díky tomu se Tymbery můžou stát i 15letí. Potřebuješ buď vysvědčení z devítky nebo potvrzení o přijetí ke studiu na střední.
  • Výpis z rejstříku trestů – Některé firmy vyžadují bezúhonnost. A tak je potřeba dodat i tenhle výpis (není ale povinný). Můžeš ho získat na jakékoliv poště (takže si nabij telefon, ať to čekání přežiješ), která má Czech Point. Může být maximálně 12 měsíců starý, tak si nezapomeň ověřit datum, než nám ho nahraješ. Jít na poštu ale naštěstí není jediná cesta, jak výpis získat. Mrkni na náš článek Výpis z rejstříku trestů | K čemu je a jak ho získat, kde se dočteš i další možnosti.

Nahrávání a schvalování dokladů do Tymbe

Když nahraješ doklad do Tymbe a všechno klape, do 24 hodin ho schválíme. A automaticky ti dorazí e-mail o této akci. Takže o tom víš a můžeš razit do práce.

Pokud se něco zadrhne, tak si z toho nic nedělej. Pošleme ti e-mail, co je špatně a jak to napravit. A jestli se bojíš, abychom tvoji občanku náhodou někde nezneužili, můžeš mrknout sem, jak nakládáme s osobními údaji Tymberů.

No a pak je hotovo a můžeš vyrazit do práce...

Registruj se a vyber si brigádu, která ti sedí nejvíc

icon

Výplata na 3 kliky

icon

Brigády po celé ČR

icon

Vše vyřídíš online

Vybrat brigádu

Mohlo by tě zajímat

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

14. 03. 2024

Co je to vlastně to prohlášení poplatníka? Kdy ho podepsat a jaké z toho pro tebe plynou výhody? Všechno důležité o růžovku se dozvíš v tomhle článku.

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla

07. 04. 2023

Víš jak to na brigádách chodí… Přijdeš na směnu, odkroutíš si to svoje, přijdeš domů a za pár dnů máš peníze na účtě… Že neznáš? To asi nechodíš na brigády přes Tymbe! U nás to totiž přesně takhle funguje. V článku zjistíš víc.

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla

Jak v Tymbe fungují BANy a BLOKace?

01. 04. 2024

Ty chceš mít super brigádu. Firma zase pracanta, na kterého je spoleh. A my v Tymbe chceme všechno dohromady. Proto by měl každý Tymber vědět, co znamená BAN nebo BLOK a za co ho může dostat. V tomhle článku jsme ti to sepsali černé na bílém, ať v tom máš jasno a nic tě nepřekvapí.

Jak v Tymbe fungují BANy a BLOKace?
Všechny články