BLOKády a BANány. Kdo se nefláká, bát se jich nemusí

Ty chceš mít super brigádku. Firmy zase pracanty, který na směnu přijdou včas a neflákaj se. A my v Tymbe chceme všechno dohromady. Proto by měl každej Tymber vědět, co znamenaj BLOKády a BANány. Že to zní trochu strašidelně? Žádnej stres. Společně to projdem. Zjistíš, co to vlastně znamená a proč se to vůbec děje.

01. 04. 2024

Tymbe je pohoda. Ale zase nechceme žádnej holubník

Vždyť to dobře znáš. Sháníš brigádu svých snů a narazíš na Tymbe. Paráda! Tady jich je taková fůra, že by se daly přehazovat vidlema, řekneš si… Pohoda. Jdeš na směnu a všechno je růžový.

Jenže ne vždycky to tak parádní musí být. Možná ti zrovna tahle prácička nesedí. A s tím šéfem se třeba fakt nedá domluvit. Přihodit se může cokoliv. Tak si řekneš, že další směnu zrušíš nejmíň 24 hodin předem a poohlídneš se po jinym místečku. Protože s Tymbe se nemusíš trápit s nepříjemným pohovorem nebo se soužit s dlouhým přijímacím řízením. Oukej. To se jednou za čas stane.

Jenže si zkus představit, jakej by to byl čurbes, kdyby se ti povedlo směnu zrušit třeba 5 hodin před začátkem šichty. Nebo když se vůbec neukážeš. Bez omluvy. Dneska nutně potřebovali 10 brigádníků a přišli jenom 3. To je na mašli…

V Tymbe chceme, aby byli spokojení nejen naši Tymbeři. Ale taky firmy, kam chodí Tymbeři za prací. Protože jen když jsou všechny strany happy, můžeme zajišťovat super brigády pro tebe a super brigádníky pro ně.

Takže abychom nastavili nějaký ty hranice, máme tady BLOKády a BANány. Není to zase tak hrozný (pokud nejsi notorickej flákač nebo budižkničemu).

BLOKády přicházej ze strany firem. Jak se jim vyhnout?

V Tymbe existuje jenom jeden druh BLOKace. Může se stát, že firma s tebou už nechce z nějakýho důvodu spolupracovat. Nevíme, třeba ti to dneska prostě nesedlo nebo to nebyl úplně super výkon. To je teď fuk. Firma na to má právo. Stejně jako ty můžeš kdykoliv zrušit směnu. Pokud od firmy dostaneš BLOKaci, pošleme ti e-mail, kde tě o tom informujeme. Pokud tě čekaly další směny u týhle firmy, tak se ti automaticky zruší. A mezi nabídkama už tuhle firmu neuvidíš. Možná si řekneš: „Proč právě já?“. No, to nedopátráme. Důvody můžou být různý a ne vždy nám je firma poskytne, protože je to jejich rozhodnutí. Když dostaneš BLOKaci, je na tobě, jak si to vyhodnotíš. Třeba to je fakt jenom tvůj průser. Nechceme tady na nikoho házet hnůj. Firmy ale dávaj BLOKace hlavně kvůli tomuhle:

  • Nespokojenost nadřízeného s provedenou prací.
  • Časté rušení směn.
  • Nebo když vůbec nechodíš, je to taky naprd.

No a jestli do práce někdo dovalí pod parou (jo, i to už se stalo), tak se za ten BLOK fakt nemůže divit. Zkrátka dělej co máš a je to úplně v klidu. Blokace je rozhodnutí čistě ze strany firmy, takže v Tymbe ji zrušit nemůžeme, tak si na to dávej pozor.

Když schytáš BLOKádu, je to pak jen na tobě…

Šup. A je tam první BLOKáda. Hele, nemusíš hned brečet nebo házet ručník do ringu. Ať byl k BLOKádě jakejkoliv důvod, určitě si v Tymbe najdeš jinou brigádu, která ti sedne líp. Jen si dávej majzla. Pokud tě zablokujou dvě firmy, tak s BLOKací od třetí už dostáváš BAN na Tymbe! Proč? Protože pokud to nevyjde ani napotřetí, bereme to tak, že nemá smysl se dál trápit. Pokud teda opakovaně obdržíme od více firem zprávy o nespokojenosti s tvým výkonem, jsme nuceni spolupráci s tebou ukončit. Prostě ti zablokujeme přístup do aplikace. Je to jasný? Na 99,999 % si za to brigádníci můžou sami…

Máš chuť na BANán? U Tymbe radši ne

Firmy můžou používat BLOKace. My jsme spíš na BANány. BAN je vlastně taková naše kletba, která ale nemusí automaticky znamenat konec naší spolupráce. Nejčastěj ji na brigádníky uvalíme z těchto důvodů:

  • BAN za (ne)docházku – Tenhle dostaneš, když zrušíš směnu později než 24 hodin před jejím začátkem. Anebo dostaneš neomluvenou absenci. To prostě nejde. BAN může být jen dočasnej, pokud byla tvoje docházka do tý doby v cajku. A pokud nám dodáš „omluvenku”, tak ti BAN (v případě objektivní překážky v práci) zrušíme. A zase obnovíme přístup do appky. V opačnym případě se ale jedná o trvalej BAN. Během toho, co máš BAN, budeš mít omezenej přístup k brigádám.

  • BAN za chování – Tenhle okamžitej a trvalej BAN dáváme v případě, že od firmy obdržíme závažný stížnosti na tvoje chování (fakt není dobrý v práci chrápat, bejt furt přilepenej na mobilu nebo zbytečně prudit). V Tymbe se snažíme o dobrý vztahy se všema. Proto chceme, aby byl každej Tymber dobrou vizitkou naší komunity. Při trvalým BANu jsou ti odhlášeny všechny směny (nehledě na to, u které firmy jsou) a je ti zamezenej přístup k dalším brigádám. Osud. Už neuděláš nic.

  • BAN na Tymbe – Tuhle situaci jsme popisovali výš. BAN dostaneš v situaci, když tě blokla už třetí firma. Nejspíš máš hromadu neomluvenejch absencí. Nebo často rušíš směnu těsně před jejím začátkem. Když neprokážeš svoji spolehlivost, znamená to finito. Prostě šlus.

BAN je možný v některejch případech zrušit. Kdy?

Některej z BANů může být dočasnej. Třeba v případě, že včas dodáš „omluvenku”, když na směnu nemůžeš ze zdravotních důvodů. Jako zase nejsme teroristi. Vždycky můžeš napsat na LIVE CHAT a pořešit to. Pokud slízneš permanentní BAN z jakýchkoliv důvodů, můžeš se k tomu vyjádřit. Stačí odpovědět na e-mail, kterej tě o BANu informuje. A teď ty všechny informace shrneme do jedný jednoduchý věty. Nebuď lama a nemáš problém...

Mohlo by tě zajímat

Rozdíl mezi DPP a DPČ. Teď se v těch dohodách konečně vyznáš

28. 03. 2024

Pátráš po brigádce a ze všech těch zkratek už ti jde hlava kolem? DPP nebo DPČ, to nejsou žádná sprostá slova. Jsou to jenom dohody, se kterými se určitě dostaneš do křížku. Ale neboj, vyjdeš z toho se vší parádou. V článku ti prozradíme, vo co gou a jaká mají tyhle dva typy dohod pravidla.

Rozdíl mezi DPP a DPČ. Teď se v těch dohodách konečně vyznáš

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

14. 03. 2024

Co je to vlastně to prohlášení poplatníka? Kdy ho podepsat a jaké z toho pro tebe plynou výhody? Všechno důležité o růžovku se dozvíš v tomhle článku.

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla

07. 04. 2023

Víš jak to na brigádách chodí… Přijdeš na směnu, odkroutíš si to svoje, přijdeš domů a za pár dnů máš peníze na účtě… Že neznáš? To asi nechodíš na brigády přes Tymbe! U nás to totiž přesně takhle funguje. V článku zjistíš víc.

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla
Všechny články