Jak v Tymbe fungují BANy a BLOKace?

Ty chceš mít super brigádu. Firma zase pracanta, na kterého je spoleh. A my v Tymbe chceme všechno dohromady. Proto by měl každý Tymber vědět, co znamená BAN nebo BLOK a za co ho může dostat. V tomhle článku jsme ti to sepsali černé na bílém, ať v tom máš jasno a nic tě nepřekvapí.

01. 04. 2024

Proč vlastně máme nějaká pravidla?

Brigádničení s Tymbe přináší spoustu výhod a to jak pro tebe, jako brigoše, tak pro firmu, která tě potřebuje na směně. Hlavní výhodou pro obě strany je plánování a přihlašování na směny online.

No jo, jenže stejně rychle, jako se na směnu přihlásíš, se z ní můžeš taky odhlásit. A když bys to udělal těsně před jejím začátkem, vedoucí směny už na takovou změnu nestihne zareagovat při plánování práce. Natož kdyby se mu takhle odhlásilo několik brigádníků najednou.

A v tu chvíli nastupujeme my! Protože naším cílem nejsou jen spokojení Tymbeři, ale taky firmy, do kterých je posíláme. Proto pomocí BANů a BLOKací vedeme Tymbery k tomu, aby byli zodpovědní a firmy tak s nimi spokojené.

Mrkni taky na článek Jak být spolehlivým brigádníkem.

BANy a vše, co se jich týká

Jak tvůj Tymbe účet vypadá, když dostaneš BAN?

To, že jsi dostal BAN, zjistíš jednoduše -> přijde ti o tom SMSka. Když si pak otevřeš appku, v sekci Směny uvidíš tohle:

BAN

Neboli vůbec se nedostaneš k nabídce brigád. Zbytek appky ale budeš mít dál aktivní, takže se pořád dostaneš ke všem informacím, dohodám i odměně.

Za co můžeš BAN dostat?

BANy rozdáváme především za (ne)docházku. Takže když:

  • máš neomluvenou absenci, tzn. vůbec nepřijdeš na směnu a neomluvíš se
  • zrušíš směnu méně než 24 hodin před jejím začátkem a nedodáš omluvenku (na to, jak funguje rušení směn a omluvenky můžeš mrknout tady)
  • když dodáš omluvenku, která není dostatečná (takže nedokazuje objektivní překážku v práci, jako například “sorry, včera jsem byl na párty a chci se místo brigády vyspat”)
  • jsi notorický rušič a musíme z tebe tahat omluvenku každou chvíli

Mimo docházky můžeš BAN dostat ještě za chování. Tím myslíme i k nám v Tymbe, takže kdyby ses třeba nevhodně vyjadřoval na chatu. Ale myslíme tím i chování přímo na brigádách a to ve chvíli, kdy bys od jednotlivých firem posbíral více blokací kvůli nespokojenosti. Systém to v určitou chvíli sám vyhodnotí a účet ti zabanuje. O tom se dočteš víc v odstavci o blokacích.

Jak dlouho BAN trvá?

BANy rozdělujeme na dočasnétrvalé. Ty dočasné jsou typicky za chybějící omluvenku a BAN ti tím pádem zrušíme ve chvíli, kdy omluvenku dodáš.

Trvalý BAN si odpověď nese už ve svém názvu. Je bohužel na trvalo a nejde zrušit. Trvalé jsou ale BANy jen pokud opakovaně rušíš směny bez omluvení, vůbec nechodíš nebo tě zabanujeme kvůli chování.

BLOKace a vše, co se jich týká

BLOKace, narozdíl od BANů, rozdávají konkrétní firmy a ne Tymbe.

Jak tvůj Tymbe účet vypadá, když dostaneš BLOK?

Pokud ti nějaká firma dá BLOK, dostaneš o tom info e-mailem. V něm najdeš taky specifikaci, jaký má BLOK rozsah. Může jít o BLOK na:

  • oddělení - tzn. když máš třeba BLOK v Kauflandu na pokladnu, pořád můžeš jít do toho stejného Kauflandu na směnu do skladu nebo na doplňování zboží
  • provozovnu - tzn. když máš BLOK na provozovnu Kauflandu například v Kladně, pořád můžeš jít pracovat do jiných Kauflandů v okolí, třeba v Praze
  • celou firmu - tzn. když máš BLOK na celý Kaufland, v takové chvíli už nemůžeš vyrazit do žádného Kauflandu kdekoliv po celé ČR

Směny, na které by ses kvůli BLOKu nemohl přihlásit, už v nabídce brigád neuvidíš. Pořád tam ale uvidíš všechny ostatní brigády a na ty se můžeš dál bez omezení přihlašovat.

Za co můžeš BLOKaci dostat?

Firmy ti můžou dát BLOK za více věcí. Konkrétně jsou to:

  • nevhodné chování
  • nízký výkon
  • hrubé porušení kázně (takže třeba když přijdeš pod vlivem)
  • krádež
  • jiné specifické důvody (například porušení pravidel dané firmy)

Takhle to možná vypadá, že je důvodů hodně a firmy můžou rozdávat BLOKace jednu za druhou. Ve skutečnosti je to ale úplně jednoduché. Když budeš poslouchat pokyny svého vedoucího, dělat práci, co ti zadal a nebudeš u toho popíjet, nadávat všem kolem nebo si schovávat zboží do kapes, jsi v pohodě. 😉

Jak dlouho BLOKace trvá?

Vzhledem k tomu, že BLOKaci ti nedáváme my, ale firma, nemůžeme s ní ani nic udělat. Pokud si myslíš, že ti dal vedoucí směny BLOK neprávem a nebo ho chceš poprosit o ještě jednu šanci, musíš s prosíkem přímo za ním. Je už pak na něm, jestli odstranění BLOKace zváží nebo ne.

Pokud ne, můžeš pořád chodit brigádničit do jiných firem. Ale pozor! Jak už jsme zmínili výš, pokud budeš sbírat BLOKace u každé druhé firmy, kam vyrazíš makat, našemu systému to neunikne. Dřív nebo později tě vyhodnotí jako brigádníka, na kterého není spoleh, a se kterým kvůli tomu dál nechceme spolupracovat. Automaticky ti zadá trvalý BAN a hotovo.

Mohlo by tě zajímat

Rozdíl mezi DPP a DPČ. Teď se v těch dohodách konečně vyznáš

28. 03. 2024

Pátráš po brigádce a ze všech těch zkratek už ti jde hlava kolem? DPP nebo DPČ, to nejsou žádná sprostá slova. Jsou to jenom dohody, se kterými se určitě dostaneš do křížku. Ale neboj, vyjdeš z toho se vší parádou. V článku ti prozradíme, vo co gou a jaká mají tyhle dva typy dohod pravidla.

Rozdíl mezi DPP a DPČ. Teď se v těch dohodách konečně vyznáš

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

14. 03. 2024

Co je to vlastně to prohlášení poplatníka? Kdy ho podepsat a jaké z toho pro tebe plynou výhody? Všechno důležité o růžovku se dozvíš v tomhle článku.

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla

07. 04. 2023

Víš jak to na brigádách chodí… Přijdeš na směnu, odkroutíš si to svoje, přijdeš domů a za pár dnů máš peníze na účtě… Že neznáš? To asi nechodíš na brigády přes Tymbe! U nás to totiž přesně takhle funguje. V článku zjistíš víc.

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla
Všechny články