Jak získat výpis z rejstříku trestů a kdy ho Tymber potřebuje

Výpis z rejstříku trestů někdy firmy po Tymberech vyžadují. Třeba v případě, když pracují s cenným zbožím. Získat ho není žádná věda a většinou se vyplatí ho mít nahraný na profilu. Jak ho snadno získat ti poradíme v článku.

04. 05. 2024

Výpis z rejstříku trestů chtějí jen některé firmy

Výpis z evidence rejstříku trestů patří mezi dokumenty, které nemusíš mít nahrané na profilu, když se staneš Tymberem. Výpis totiž vyžadují pouze některé firmy. Zvlášť ty, u kterých pracuješ s cenným zbožím. Firmy se tím prostě chrání proti případným krádežím. Co si budeme povídat, někteří můžou mít nenechavé ručičky.

Jakmile ale výpis z rejstříku trestů firma vyžaduje, nedostaneš se bez něj na brigádu. A protože se některé brigádky v ringu moc dlouho neohřejí, je lepší mít výpis pro sichr v profilu nahraný. Představ si, že se v ringu objeví parádní směna a ty výpis nemáš. Než si ho vyřídíš, může ti ji někdo vyfouknout. Nahraný výpis z rejstříku trestů ti tak může otevřít vrátka k více brigádám.

Kontrola výpisu z rejstříku trestů v Tymbe. Jde to i s malým škraloupem

V Tymbe schvalujeme výpis z evidence rejstříku trestů, který není starší než 1 rok. Jiný neprojde. Pokud jsou ve výpisu nějaké trestné činy, kontrolujeme jejich podstatu a závažnost.

Existuje několik způsobů, jak výpis z evidence rejstříku trestů získat. Tady jsou ty nejběžnější a nejjednodušší.

Pro výpis z rejstříku trestů na poštu/Czech Point

Czech POINT (Český Podací Ověřovací a Informační Národní Terminál) je místo, kde ti vydají výpis z rejstříku trestů na počkání. Těch míst je po celé republice hromada a běžně je najdeš třeba tady:

  • Česká pošta
  • obecní úřad
  • krajský úřad

Těch míst je víc, ale pošta nebo obecní úřad jsou asi ta místa, na která je pro tebe nejjednodušší se dostat. Czech Pointů by mělo být u nás 7 000+. V Czech Pointu dostaneš výpis z rejstříku trestů v klasické papírové podobě. Aby ti ho vydali, potřebuješ občanku (nebo jiný doklad totožnosti) a 100 Kč.

Jo a Czech Point najdeš jednoduše podle tohoto loga:

Czech point - výpis z rejstříku trestů

Výpis z rejstříku trestů pro cizince

Cizinci získají výpis z rejstříku trestů stejným způsobem na Czech Pointu po předložení příslušných dokladů k ověření totožnosti.

Výpis z rejstříku trestů online

Náš „moderní“ stát naštěstí umožňuje taky získat výpis z evidence rejstříku trestů online na Portálu občana. Aby ti to šlo, potřebuješ mít založenou buď Identitu občana, nebo Datovou schránku.

Výpis z rejstříku trestů přes Datovou schránku

Výpis je možné získat vyplněním jednoduchého formuláře na Portálu veřejné správy v sekci CzechPOINT@home/Ostatní výpisy. K ověření identity dojde vyplněním přihlašovacích údajů k přístupu do datové schránky fyzické osoby. Během několika minut uživatel obdrží výpis v podobě přílohy datové zprávy. Když máš datovku, je to celkem brnkačka.

Výpis z rejstříku trestů přes Identitu občana

Další možností, jak „jednoduše“ získat výpis z rejstříku trestů online, je přihlásit se do Portálu občana přes Identitu, například díky:

  • Mobilní klíč eGovermentu
  • eObčanka
  • MojeID
  • Bankovní identitě

Takové ty věci jako eObčanka nebo MojeID snad skoro nikdo neřeší. Kdo se v tom má taky vyznat. A i když nemáš datovku, poměrně snadné je výpis z evidence rejstříku trestů získat přes Bankovní Identitu.

Na Portálu občana se přihlásíš pomocí Bankovní identity. Jednoduše se proklikáš na svojí banku. Funguje to stejně, jako když se přihlašuješ do bankovnictví. Pak se ti stáhne výpis. Pohoda. Na Portálu občana to vypadá takhle:

Portál občana - přihlášení pomocí bankovní identity.png

Cena za výpis z evidence rejstříku trestů

Cena za výpis z rejstříku trestů je na pobočkách Czech Point 100 Kč. Když si o výpis požádáš online, máš to zadarmiko. Každý kilčo dobrý, ne? A ještě ušetříš trochu toho papíru.

Kdyby něco, tak jsme tady pro tebe na LIVE CHATU každý den od 8.00 do 18.00.

Mohlo by tě zajímat

Jak fungují kredity? Kačky navíc pro každého Tymbera…

07. 01. 2024

Jenom s Tymbe si můžeš zvýšit hodinovku s využitím kreditů, které získáš za rychlé vyplnění dotazníku po směně. Jak to funguje?

Jak fungují kredity? Kačky navíc pro každého Tymbera…

Výplatní páska a co znamenají údaje na ní?

21. 03. 2024

Hádáme, že už jsi jedním z našich Tymberů. Právě ti přišla první výplatnice a ty nevíš, co s tím nebo jak se do ní vlastně dostat, protože je chráněná heslem jako z Mission Impossible… Hele, není to tak složité. Pojď to s náma omrknout.

Výplatní páska a co znamenají údaje na ní?

Nahrávání dokladů do Tymbe aneb co potřebuješ pro přihlášení směny

01. 03. 2024

Běžně by tě hnali do nějakých kanclů přes celé město. Ne tak s Tymbe. U nás všechny potřebné doklady nahraješ pohodlně přes appku. Je to tak snadné, že se tomu ani nechce věřit. 😊 Pokud s námi chceš jít na brigádu, tak po tobě potřebujeme dodat nějaké ty doklady. Až pak budeš moct na směnu vyrazit. Co a jak teda?

Nahrávání dokladů do Tymbe aneb co potřebuješ pro přihlášení směny
Všechny články