Výplatní páska a co znamenají údaje na ní?

Hádáme, že už jsi jedním z našich Tymberů. Právě ti přišla první výplatnice a ty nevíš, co s tím nebo jak se do ní vlastně dostat, protože je chráněná heslem jako z Mission Impossible… Hele, není to tak složité. Pojď to s náma omrknout.

21. 03. 2024

Zabezpečení výplatnice jak v Pentagonu

Vezměme to ale pěkně popořádku… První věc je přístup do samotné výplatní pásky. Protože se jedná o citlivý dokument, nikdo by určitě nechtěl, aby se tam mohl dostat kdekdo. Třeba někdo, komu půjčíš mobil… Proto má výplatní páska nastavené heslo, které ti přišlo zvlášť e-mailem. Tak si ho radši někam zapiš (jistota je jistota). Pokud by se ti přece jenom někam vytratilo, klidně nás kontaktuj na LIVE CHATU vpravo dole. Tam ti pomůžeme.

Důležité informace na výplatní pásce

Pokud ses už dostal do výplatní pásky, máš skoro vyhráno. Nahoře uvidíš svoje jméno a v závislosti na typu smlouvy (DPP/DPČ) další informace, jako zůstatek dovolené, základní mzdu a podobně. Tyhle informace se tě u brigád v Tymbe i všeobecně úplně týkat nebudou, takže si s nimi nebudem lámat hlavu. Nejdůležitější částí pro tebe bude zhruba prostředek. Vlevo uvidíš informace o typu smlouvy a kolik máš odmakaných hodin a dní. Trochu víc vpravo pak uvidíš, kolik ti to vlastně hodilo (Mzdové složky celkem). V dalších řádcích si můžeš všimnout, kolik z toho ti odchází na daně a případně, jaké se ti odečítají slevy na dani. V poslední části už pak vidíš sumarizaci všeho, co bylo nahoře. A k tomu informace o platbách zdravotního, sociálního a podobně.

Bruttální nebo čistá mzda?

Zajímavá pro tebe může být „hrubá mzda“ (té se někdy taky říká brutto, nemá to ale nic společného s tím, že je brutální, kolik někdy odvádíš státu). Nejvíc tě bude asi zajímat čistá mzda, ze které je odečtená daň a všechny další platby jako třeba zdravotní a sociální pojištění. Částka, kterou můžeš očekávat na účtě, je pak „zakódovaná“ pod pojmem „Doplatek celkem (v hotovosti)“.

Za co je jako ta dvacka?

Někdy se může stát, že máš v doplatku o pár korun víc. Je to proto, že když si vyplácíš mzdu víckrát měsíčně (tím pádem před účetním ukončením měsíce), stane se, že ti nepřijde kompletní částka za danou směnu. Není se čeho bát. Jde jenom o dorovnání, které ti bude na brigádnický profil nahráno k vyplacení v následujícím měsíci okolo 20., kdy jsou všechny docházky uzavřené a všechno je prostě uzavřené.

Výplatní páska může působit složitě, ale ve výsledku je tam pro tebe jenom pár důležitých údajů. Hlavní je, že víš, kolik ti přijde. Pak si můžeš snadno spočítat, kolik dalších výplat ti chybí, než si koupíš třeba tu vysněnou motorku…

A když potřebuješ píchnout, ozvi se nám na LIVE CHATU vpravo dole 👇

Mohlo by tě zajímat

Rozdíl mezi DPP a DPČ. Teď se v těch dohodách konečně vyznáš

28. 03. 2024

Pátráš po brigádce a ze všech těch zkratek už ti jde hlava kolem? DPP nebo DPČ, to nejsou žádná sprostá slova. Jsou to jenom dohody, se kterými se určitě dostaneš do křížku. Ale neboj, vyjdeš z toho se vší parádou. V článku ti prozradíme, vo co gou a jaká mají tyhle dva typy dohod pravidla.

Rozdíl mezi DPP a DPČ. Teď se v těch dohodách konečně vyznáš

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

14. 03. 2024

Co je to vlastně to prohlášení poplatníka? Kdy ho podepsat a jaké z toho pro tebe plynou výhody? Všechno důležité o růžovku se dozvíš v tomhle článku.

Jak na prohlášení poplatníka alias růžovko

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla

07. 04. 2023

Víš jak to na brigádách chodí… Přijdeš na směnu, odkroutíš si to svoje, přijdeš domů a za pár dnů máš peníze na účtě… Že neznáš? To asi nechodíš na brigády přes Tymbe! U nás to totiž přesně takhle funguje. V článku zjistíš víc.

Výplata v Tymbe je pohoda. Má ale svá pravidla
Všechny články