Letní brigáda v zahraničí: Super příležitost, která čeká právě na tebe!

Léto klepe na dveře. Taky už se vidíš s drinkem někde na pláži? Jenže takový drinčík něco stojí a letenka do tepla jakbysmet. Prázdniny jsou až moc krátké na to, aby člověk stihl něco pocestovat, něco si užít, zároveň si na to vydělal a ještě našetřil něco málo do startu dalšího školního roku. Pokud jsi ale aspoň trochu dobrodruh a anglina ti není úplně cizí, tak můžeš mít všechno v jednom! Nějaká brigáda v zahraničí může být přesně to, co dá tvým prázdninám od každého trochu.

01. 05. 2024

Letní brigáda v zahraničí přináší své výhody

Jet na léto brigádničit za hranice naší republiky je něco, co ti mimo vydělané peníze přinese hromadu dalších výhod, které tě možná ani nenapadnou. Poznáš zemi a její kulturu úplně jinak, než kdybys tam byl týden na dovči někde v hotelu. Uděláš si nové kámoše, rozmluvíš se anglicky a možná se přiučíš i nějaký jiný jazyk. V CVčku se ti taková zkušenost bude vždycky hodit, ať budeš hledat práci v jakémkoli oboru. No a co se peněz týče, tak vyděláš rozhodně slušnou výplatu. Je pak jen na tobě, jestli ji uvalíš rovnou na místě za výlety a párty nebo si ji dovezeš domů a schováš na horší časy.

Možností je hromada, jak si z toho má jeden vybrat?

Když vygooglíš brigády v zahraničí, vyjede ti asi tak 150 možností a agentur. Všechny ti budou přísahat, že job co nabízí, je ten nejvíc top, který můžeš sehnat. No jasně, je to jejich práce tě ulovit. Než se ale necháš zlákat na některou z jejich nabídek, zamysli se nad tím, co od toho vůbec chceš. Vybírat můžeš podle dvou hlavních kritérií.

Typ práce

Jako první si zkus rozmyslet, jaká práce by tě bavila. Obecně můžeme rozdělit typy brigád v zahraničí na 3 hlavní skupiny:

Turistický ruch

V této skupině se schovává všechno od servírek a pokojských v hotelech přes barmany až po brigády na letištích. Na některé pozice budeš potřebovat lepší angličtinu, na některé jen minimálně. Někde by po tobě třeba mohli chtít i další jazyk, třeba španělštinu nebo němčinu. Takže pokud se chceš rozmluvit, tohle je určitě cesta.

Sezónní zemědělství

U těchto brigád si většinou tolik nepokecáš. Často jde o sbírání ovoce, třeba jahod nebo hroznů nebo třeba pomocné práce na farmě, takže to může být i o něco fyzicky náročnější. Pokud chceš ale na prázdniny vypadnout a mít jen svůj klid, budeš happy jak dva grepy.

Rekreační střediska

Tohle se trošku kříží s turistickým ruchem. Minimálně místo, kde budeš pracovat, bude podobné. K práci už ale budeš potřebovat lepší angličtinu a možná i nějaký extra skill. Jde o animátory v hotelech a instruktory v různých sportovních areálech. Takže jestli třeba tancuješ, zpíváš nebo hraješ divadlo, mohlo by tohle být přesně pro tebe.

Destinace

No jasně, nejedeš tam jen makat, ale i něco vidět a zažít. Takže destinace je důležitý rozhodovací faktor.

Za sluníčkem k moři

Jestli tě láká moře, tak tady je těch možností fakt fůra a nemáš je ani tak daleko. Dostat se do nějakého plážového hotelu třeba ve Španělsku, Itálii nebo na Kypru ti pomůže prakticky každá agentura. A pokud tě láká něco exotičtějšího jako třeba Egypt nebo Tunis, tak i to je zvladatelné. Dobře ale popřemýšlej nad tím, co tam budeš muset dělat. Ležet na pláži ve 40 stupňovém vedru je paráda. Ale lítat v takovém počasí někde po place a nosit těžké talíře už taková brnkačka být nemusí.

USA nebo Kanada AKA Work & Travel

Jestli si chceš splnit svůj “american dream”, tak se mrkni na programy Work and Travel. Ty tě za oceán dostanou s přesně takovým výsledkem, jaký slibujou v názvu. Budeš makat a mít i čas na cestování. Dávej ale bacha. Do Ameriky i Kanady potřebuješ víza a jejich vyřízení chvíli trvá. Nemusíš se toho bát, agentura ti se vším pomůže. Jen to začni řešit dostatečně brzo, ať ti to tohle léto neuteče.

Velkoměsta

Chceš zažít život v Londýně, Barceloně nebo třeba Amsterdamu? I tohle je možné. Agentury počítají s tím, že ne každého láká vedro a písek všude. Takže i toto si můžeš splnit.

Farmy

Na farmy se jezdí třeba do Anglie, Irska a na Island. Dá se jet ale i do teplejších míst, třeba do Španělska nebo Portugalska.

Připraveným štěstí přeje

Ať se rozhodneš jet přes agenturu nebo po vlastní ose, nepodceňuj chystání. Jak by ti řekla máma ,“kdo je připraven, není překvapen”. Přečti si něco málo o zemi, kam se chystáš. Trénuj před odjezdem angličtinu. Checkni, jaké budeš potřebovat papíry (pracovní povolení, pas, vízum,..). A hlavně, nejeď tam s vybíleným účtem! Než dostaneš první výplatu, může to týden dva trvat, tak ať tam nemusíš ujídat někde v kuchyni zbytky.

Vzhůru za dobrodružstvím!

Tak ať to nějak shrneme. Jakákoli brigáda v zahraničí na léto ti otevře dveře do nového světa, k novým lidem a novým zážitkům. Takže pokud tě to láká, s trochou přípravy nemůžeš šlápnout vedle. Ať si vybereš práci na léto u moře, brigádu na letišti nebo práci servírky v restauraci v centru Londýna, rozhodně odjedeš s hlavou plnou dojmů a telefonem plným fotek.

Mohlo by tě zajímat

5 tipů, jak být spolehlivým brigádníkem a top Tymberem!

14. 01. 2024

Přinášíme ti pár praktických tipů, jak být spolehlivým Tymberem a mít díky tomu nejen pohodovější atmošku na směnách, ale taky jistou práci do budoucna. Protože zodpovědného pracanta si přece každý rád zavolá znovu. 💪

5 tipů, jak být spolehlivým brigádníkem a top Tymberem!

Jak v Tymbe fungují BANy a BLOKace?

01. 04. 2024

Ty chceš mít super brigádu. Firma zase pracanta, na kterého je spoleh. A my v Tymbe chceme všechno dohromady. Proto by měl každý Tymber vědět, co znamená BAN nebo BLOK a za co ho může dostat. V tomhle článku jsme ti to sepsali černé na bílém, ať v tom máš jasno a nic tě nepřekvapí.

Jak v Tymbe fungují BANy a BLOKace?

Nahrávání dokladů do Tymbe aneb co potřebuješ pro přihlášení směny

01. 03. 2024

Běžně by tě hnali do nějakých kanclů přes celé město. Ne tak s Tymbe. U nás všechny potřebné doklady nahraješ pohodlně přes appku. Je to tak snadné, že se tomu ani nechce věřit. 😊 Pokud s námi chceš jít na brigádu, tak po tobě potřebujeme dodat nějaké ty doklady. Až pak budeš moct na směnu vyrazit. Co a jak teda?

Nahrávání dokladů do Tymbe aneb co potřebuješ pro přihlášení směny
Všechny články