Jak se obléct na brigádu

Máš za sebou registraci, schválili jsme ti všechny nahrané doklady a vybral sis svoji první směnu. Trápí tě teď už jen poslední otázka a to jak se na brigádu obléct? Neboj, poradíme ti!

22. 05. 2024

Vždycky čti pokyny

Pokud už máš vybranou a přihlášenou směnu, běž do sekce “Moje brigády” a tam si brigádu rozklikni. Najdeš u ní pokyny, které říkají, kde a kdy máš být, číslo na vedoucího směny, co si vzít s sebou a taky co si vzít na sebe.

Proč někde píšou, ať máš teplé oblečení

Co v pokynech k brigádám často uvidíš je, ať si oblečeš něco teplého. Není to tam jen tak ze srandy. Zadavatelé brigád to tam píšou hlavně proto, že u těchto směn jde o práci v prostorách, které nejsou vytápěné nebo práce probíhá částečně venku. Proto to neber na lehkou váhu a fakt si vezmi něco, v čem ti bude teplo. Speciálně v zimě ti neuškodí vzít si termo tričko a mít s sebou pro jistotu taky čepici a něco na krk.

Co znamená dress code

U některých brigád bude napsáno, jaký má firma dress code a že je potřeba ho dodržet. Je to tak většinou u prací, kde budeš třeba dělat něco na prodejně a přijdeš do kontaktu se zákazníky. Pak je potřeba, abys byl oblečený a upravený tak, jak po tobě vedoucí směny chce, jinak by tě mohl klidně poslat domů. Neměj z toho ale zbytečně stres, většinou jde o něco, co máme v šatníku všichni. Jako třeba černé kalhoty a bílé tričko. Takže žádná hrůza. Pokud to ale v pokynech najdeš, je potřeba si to fakt obléct.

Holky, bacha na kraťasy

Když je venku vedro, může tě to lákat dát si kraťásky nebo minisukni. Přestože by možná svou barvou dress codu vyhovovaly, dej si radši něco, co sahá aspoň ke kolenům. Pokud by tvému vedoucímu nepřišlo vhodné, co máš na sobě, může tě bez okolků poslat domů. Tak se při výběru kalhot radši dvakrát zamysli, ať nevážíš cestu zbytečně. 🙃 Nemluvě o tom, že prodejny jsou většinou klimatizované a mohla by ti pak být pěkná kosa.

Jaké si vzít boty

Na některé brigády ti to napíšou do pokynů, na některé ne. Ať to tam ale najdeš nebo ne, teniskama s pevnou špičkou nemůžeš nic pokazit. Vždycky zvaž, jakou práci budeš dělat a podle toho se obuj. Vyvaruj se žabkám nebo nazouvákům. I kdyby bylo venku 30 stupňů.

Co je to bezpečnostní obuv třídy S1

Na některé směny po tobě bude chtít zadavatel, ať máš bezpečnostní obuv třídy S1. Aby boty splňovaly podmínky třídy S1, musí mít pevnou špičku (z oceli, hliníku nebo kompozitu), protiskluzovou podrážku a uzavřenou patu. Takže zjednodušeně uzavřená obuv s pevnou špičkou.

Není to jen tak, ale kvůli tomu, že z hlediska bezpečnosti práce by tě bez takových bot nemohli na směnu pustit.

Pár obecných tipů na závěr

Co z toho všeho plyne? Pokud si přečteš pokyny a oblečeš se tak, jak v nich píšou, budeš v pohodě. Jestli v pokynech nic specifického není, obleč se podle druhu práce a barvy vol spíš neutrální (nic zbytečně křiklavého).

A náš tip pro tebe? Přestože je oblečení důležité, není to všechno. Takže když už vybereš něco, co vyhovuje požadavkům, zkontroluj, že je to čisté. A celkově choď do práce upravený, učesaný apod. Tím nemůžeš nikdy nic zkazit. 😉 O tom najdeš víc taky v našem článku Jak být spolehlivý brigádník. A kdybys potřeboval někdy s něčím poradit, neboj se na nás obrátit v našem LIVE CHATU vpravo dole.

Mohlo by tě zajímat

Podle čeho si vybrat brigádu

11. 05. 2024

Škola pomalu končí, prázdniny už klepou na dveře, a ty se těšíš na léto, o kterém už teď víš, že bude mega užité. Jedna věc ti ale přece jen šrotuje v hlavě. “Kde na to všechno vezmu prašule? To asi bude chtít nějakou brigádku.” Ale jak vlastně tu brigádu vybrat, že jo? Pojďme spolu v rychlosti prolétnout pár rad a tipů, které ti pomůžou vybrat tu nejlepší brigošku, a to nejen na letní, ale třeba i na celoroční přivýdělek ke škole.

Podle čeho si vybrat brigádu

5 tipů, jak být spolehlivým brigádníkem a top Tymberem!

14. 01. 2024

Přinášíme ti pár praktických tipů, jak být spolehlivým Tymberem a mít díky tomu nejen pohodovější atmošku na směnách, ale taky jistou práci do budoucna. Protože zodpovědného pracanta si přece každý rád zavolá znovu. 💪

5 tipů, jak být spolehlivým brigádníkem a top Tymberem!

Jak fungují kredity? Kačky navíc pro každého Tymbera…

07. 01. 2024

Jenom s Tymbe si můžeš zvýšit hodinovku s využitím kreditů, které získáš za rychlé vyplnění dotazníku po směně. Jak to funguje?

Jak fungují kredity? Kačky navíc pro každého Tymbera…
Všechny články